"Aby nebyl svět šedivý,natíráme ho barvami"

úterý 10. ledna 2017

Penetrační nátěry,na co nám slouží penetrace podkladu.....

Přejeme všem našim čtenářům blogu hezký den. Dnes bychom vás chtěli upozornit na výběr vhodné penetrace pod malířské a fasádní barvy. Na trhu se prodávají penetrace za různé ceny a kvality.
Na co nám slouží penetrace?
Penetrační nátěr zlepšuje přídržnost nátěrové či omítkové hmoty,případně tmelů k podkladu,sjednocuje a snižuje jeho nasákavost.Podklad se zpevní a tím se sníží riziko defektů a barevných odchylek následného nátěru.
Pro kvalitní zapravení penetrace do podkladu je ideální použití štětce či štětky,ale lze aplikovat také válečkem nebo nástřikem.Válečkování je rychlé,ale nejméně účinné.Také je velká ztráta materiálu.
Jedním z hlavních parametrů kvality penetrace je obsah sušiny. Koncentrát klasické disperzní penetrace - neředěné má sušinu max.50%. Podle savosti podkladu a podle následného použití bychom měli penetraci ředit na patřičné množství sušiny. Rozhodně nepoužívejte na penetraci pod malířské nátěrové hmoty stavební penetrace,které jsou určené pro betonování nebo do ostatních stavebních materiálů. Je nutné dodržovat správné ředění penetrace s vodou podle doporučení výrobce.
Stále se setkáváme s častým jevem napouštění podkladu vápenným pačokem.Tento typ penetrace je vhodný pouze pod vápenný nátěr,pod ostatní nátěrové hmoty je zcela nevhodný.
Sádrokartonové desky,sádrové stěny,sádrové omítky a méně savé ,případně velmi hladké povrchy penetrujeme nejlépe univerzální probarvenou penetrací UP-grund. Tato penetrace má velmi dobrou přilnavost k natíranému povrchu a vytváří kvalitní adhezní můstek pro další vrstvy nátěrových hmot.
Základní odstín této penetrace je bílý.
Prodáváme velice kvalitní penetrace od firmy Het a Stachema. Buď jsou to koncentráty,které naředíte v doporučeném poměru s vodou,nebo jsou to již připravené roztoky.
Dnes jsme zrovna řešili problém zákazníka,kterému malíř " řemeslník" vymaloval sádrokartony
nejobyčejnějším akrylátovým nátěrem. Zákazník by rád na tento nátěr dal omyvatelnou barvu.
Což nebude tak jednoduché a bude muset sádrokarton znovu zpenetrovat nejlépe hloubkovou penetrací a pak teprve malovat barvou. Těžko se po někom opravuje taková hrubá chyba.
Vidíte sami,že není dobré podcenit výběr penetrace a malířiny.




PENECO
Akrylový penetrátor
Akrylátový penetrátor je určen jako první nátěr všech savých stavebních materiálů, které jsou finálně upravovány akrylátovými fasádními barvami, omítkovinami nebo interiérovými barvami při jejich aplikaci na sádrokarton a veškeré savé stavební materiály. Dodává se v aplikační konzistenci i jako koncentrát. 



PENECO NANO
Akrylátový nanopenetrátor s hloubkovým účinkem
Hloubkový penetrátor PENECO NANO je určen pro penetraci všech savých anorganických podkladů. Lze jej užít samostatně prozamezení průniku vody do anorganických povrchů, ke zlepšení vlastností stavebních směsí pojených cementem nebo vápenným hydrátem,k zvýraznění „mokrého“ vzhledu přírodních i umělých kamenů, cihel, cihelných a jiných savých obkladů. Nátěr může být také použit pro přípravupovrchů pod veškeré akrylátové barvy. Pro svou vysokou pronikací schopnost je disperzní hloubkový penetrátor PENECO NANO může býtpoužit jako základní nátěr všech betonových povrchů pod veškeré akrylátové barvy, samonivelační stěrky a izolační stěrky jako WETISOL,PROISOL apod.Pracujte při teplotách vzduchu, podkladu i připravovaných směsí nad +5 °C DBEJTE NA ZPŮSOB A POMĚR ŘEDĚNÍ !!! 


PENESIL

Silikonový penetrátor
Silikonová penetrace je určena jako první nátěr všech savých stavebních materiálů, které jsou finálně upravovány silikonovými fasádními barvami, SILCOLOR. Lze ji použít i samostatně pro zvýšení hydrofobity povrchu. Dodává se v aplikační konzistenci. 



Přijďte se poradit!Tým prodejny barvy-laky z Nové Paky www.barvy-laky.com












































Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za přidaný komentář